Als deze e-mail nieuwsbrief niet compleet verschijnt, klik dan hier.
nieuwsbrief_header
Februari 2020
 
 

Goede start van 2020

Het nieuwe jaar is succesvol begonnen. Het aantal klanten is verdubbeld van 24 naar 50 klanten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De klantengroep van Dress for Success wordt breder. Adviseerden we eerst uitsluitend mensen op zoek naar een betaalde baan, nu is iedereen welkom die stappen zet op weg naar werk welkom. Dus ook belangstellenden voor een werkervaringsplaats, een stage of vrijwilligerswerk kunnen gebruik maken van onze diensten.

Onze agenda is goed gevuld. We worden veel gevraagd om workshops te geven over het belang van de eerste indruk bij sollicitaties. Daarin gaat het niet alleen over het inzetten van de juiste kleding; we geven ook tips voor een goede en effectieve persoonlijke presentatie.

Begeleid je mensen op weg naar werk? Gun hen een advies- en kleedsessie in onze winkel. Je kunt hen per e-mail aanmelden. Meer weten? Neem contact op met Bertine

 
 
 

Dress for Success ook actief voor jongeren

Bedrijvendag_Taalbrug Op 12 februari konden ruim 300 leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en voortgezet onderwijs voor anderstaligen zich alvast oriënteren op hun toekomst tijdens de Regionale Bedrijvendag op het Taalbrug College. Net als voorgaande jaren gaven adviseurs van Dress for Success de jongeren kleuradvies en tips voor het eerste kennismakingsgesprek bij een werkgever.

Het Eindhovens Dagblad plaatste een artikel 'Gouden krachten zoeken werk' over deze dag.

Wil je op school een interactieve workshop van Dress for Success voor leerlingen die zich voorbereiden op de arbeidsmarkt? Informeer naar de mogelijkheden
 
 
 
 

Klant in beeld: Evelien

Evelien Evelien bezocht vorige week onze winkel voor advies en een set kleding. Dit was haar reactie: 'Ik voelde me welkom en op mijn gemak. Ik werd met respect behandeld. Ellen en Marjan haalden me uit mijn comfortzone. Dat deden ze door me een panty te laten proberen in plaats van de legging die ik droeg. Daar ben ik blij mee, want die staat me veel mooier.'

Er werd een impressie van de kleedsessie van Evelien gemaakt. Bekijk het fragment

Bent u net als Evelien op weg naar werk en wilt u gebruik maken van Dress for Success? Vraag uw werkcoach/generalist om een waardebon.
 
 
 
 

Vrijwilliger in beeld:
Karin geniet van de dynamiek en interactie in groepen

klantadviseur_karin Karin zet zich inmiddels anderhalf jaar vol enthousiasme in als klantadviseur in onze winkel. Ze vindt het werken bij Dress for Success elke week weer een cadeautje.

Wilt u weten waarom? Klik hier

 
 
 
 

Trouwe sponsor:
Caroline Horikx, psycholoog arbeid en gezondheid

Caroline_Horikx Caroline is al een aantal jaren maatje (donateur) van Dress for Success. Ze legt uit waarom. "Als psycholoog ben ik veel bezig met gedrag, gedachten en gevoelens, de binnenkant. Dat zijn zaken die je niet zomaar even verandert. Maar die binnenkant kan ondersteund worden door de juiste buitenkant. Wat bij jullie gebeurt is gelijk zo praktisch. Mensen krijgen een 'boost', een steuntje op het moment dat ze het heel hard nodig hebben. Ze krijgen aandacht, maar geven daarmee ook aandacht aan zichzelf. En als iemand dat doet, krijgt hij of zij andere, positieve reacties terug. Dat is het mooie van jullie werk."

Wilt u Dress for Success ook ondersteunen? Neem contact op met Bertine Oudesluijs voor de mogelijkheden.
 
 
 
 

Een zeer bijzondere donatie

gilet-bridgeclub Soms vinden we wel heel speciale items tussen de gedoneerde kleding. Dit keer een herengilet geborduurd met afbeeldingen van speelkaarten. Niet geschikt om een werkzoekende mee te kleden, dus besloot een van onze medewerksters de bridgeclub in haar dorp ermee te verblijden. De voorzitter vond het een dermate leuke geste dat het gilet is verloot tijdens de jaarlijkse kerst-bridgedrive. Bij de trekking bleek het winnende lot in het bezit van de vader van onze medewerkster. Hij schonk het gilet terug aan de bridgeclub. De voorzitter zal het dragen tijdens bijzondere avonden. De lotenverkoop heeft € 177 opgebracht. Het bedrag is dezelfde avond overhandigd aan Dress for Success Eindhoven.
 
 
 
 

Een mooi cadeau van ING

File source: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Thank_you_001.jpg De nominatie voor Help Nederland Vooruit van ING is een geweldige afsluiter van ons jubileumjaar. Uit de vele inzendingen koos ING Dress for Success Eindhoven als één van de vijf kanshebbers in de regio. Mede dankzij jouw stem gaan we in de prijzen vallen. Dank je wel daarvoor. Welk bedrag we krijgen is nog een verrassing. Dat wordt 21 maart bekend gemaakt. Via onze sociale media houden we je op de hoogte.

 
 
 
 

Samenwerken loont:
uniforme uitstraling klantinformatieboekje Dress for Successwinkels

driessen_foundation_dfs_nl Sinds 2018 kunnen we, dankzij de Driessen Foundation, onze klanten een mooi vormgegeven boekje met tips voor hun sollicitatie, kledingstijl en kleur aanbieden na een kleedsessie. Afgelopen maanden hebben we met financiële steun van Dress for Success Nederland, inzet van de Driessen Foundation en lokale partijen dit boekje ook kunnen realiseren voor de Dress for Success vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Leeuwarden, Gorinchem en Maastricht. Zo krijgen we als Nederlandse winkels een meer herkenbare en professionele uitstraling.
 
 
 
 

Met dank aan:

bedankt
Bridge Ontspanningsclub Nuenen voor de gift van € 177 (opbrengst loting)
Wonderground Oisterwijk, JMK Agency Nieuwkuijk en Kyra&Ko voor prachtige donaties uit actuele collectie
Makro voor de inzameling onder medewerkers: meer dan 100 paar schoenen
Bosgroep Weert voor 20 paar herenschoenen
Carool Nederweert en Moons Veldhoven voor hun kledingdonaties
ScaleUp Heroes voor een donatie van € 500
Alle particuliere donateurs voor hun bijdragen
Alle kledingdonateurs, die dagelijks kleding bij de winkel afgeven
 
 
 
  Wilt u ook sponsor worden? Neem contact op met Bertine Oudesluijs
 
 
 
Bertine Oudesluijs, manager
M 06 - 31 32 89 44
Marconilaan 28, 5621 AA Eindhoven
manager.eindhoven@dressforsuccess.nl

Kledingafgifte: Dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 - 14.00 uur
Wij werken op afspraak: U kunt daarvoor bellen met bovenstaand nummer.
 
 
Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal en wordt verzonden naar geïnteresseerden.
 
 
  Aanmelden | Afmelden | Doorsturen  
  Dress for Success Eindhoven wordt ondersteund door GRWRE (Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningsschap Regio Eindhoven), MKB Eindhoven, Driessen HRM en vele anderen.