Verbindt ondernemers in Brabant!

Kom inspiratie opdoen bij Arte Groep

Bekijk meer activiteiten
Activity image

Bedrijfsbezoek (fysiek)

Helmond | 14 okt 2021 | 15:00 tot 17:00 uur


Zelf aan de slag met duurzaam ondernemen

Meer dan ooit is duurzaamheid een speerpunt voor moderne bedrijven. Niet alleen omdat iedereen het erover heeft, ook omdat we samen onze planeet voor toekomstige generaties leefbaar willen houden. Tijdens een bedrijfsbezoek aan Arte in Helmond – producent van duurzame werkbladen – doen we inspiratie op om er zelf actief mee aan de slag te gaan. Ook krijgen we tips om ons op dit gebied onderscheidend te profileren tegenover onze omgeving en (toekomstige) werknemers. 

Hoe kun je de grootste impact maken op het gebied van duurzaamheid en hoe ga je dat verankeren in de strategie van je bedrijf? Die vraag staat centraal bij het eerste bedrijfsbezoek rond dit thema.

Hoe maak je je bedrijf en het productieproces futureproof en hoe vertaal je dat naar je merkpositionering? Froukje van Osch en Niels van der Beuken zijn er al lange tijd bewust mee bezig. In 2013 behaalde Arte als eerste in de branche niveau 4 van de MVO Prestatieladder. De aanpak is breed en heeft niet alleen betrekking op materialen en productie, maar ook op sociaal gebied (opleiding, duurzame inzetbaarheid, gezonde levensstijl).

Na hun inspirerende verhaal vertelt Frank Cuijpers van DeltaZuid over de manier waarop je je bedrijf onderscheidend als duurzaam kunt presenteren in de richting van klanten, (toekomstige) medewerkers en maatschappelijke omgeving.

Programma
15.00 - 15.15 uur
Ontvangst bij Arte
15.15 - 15.45 uur
Froukje van Osch en Niels van der Beuken nemen ons mee in de brede duurzaamheidsaanpak van Arte
15.45 - 16.00 uur
Frank Cuijpers van DeltaZuid geeft aan hoe je duurzaamheid communiceert
16.00 - 17.00 uur
Rondleiding en gelegenheid tot netwerken

Voor wie
Bestemd voor ondernemers/beslissers in het mkb die met het thema duurzaamheid aan de slag zijn of dat willen. Max 25 bedrijven kunnen deelnemen. Natuurlijk zorgen we voor een veilige omgeving en nemen wij de coronamaatregelen in acht. Gratis voor leden MKB Eindhoven; niet-leden betalen een bijdrage van 95 euro. Kosten zijn aftrekbaar voor de belasting.

Bekijk onderstaande video van Arte en zie hoe één steen het verschil kan maken.

Deze activiteit maakt deel uit van het leerprogramma MKB Groeit! en is een initiatief van MKB Eindhoven en vele partners. Door samenwerking geven wij invulling aan onze ambitie om de ondernemer, team en organisatie beter te maken. En zo bij te dragen aan een sterker MKB; de motor van de economie.