Verbindt ondernemers in Brabant!

Ontslag op staande voet

Bekijk meer activiteiten
Activity image

Seminar

Theater het Speelhuis, Helmond | 09 Jun 2022 | 15:30 tot 18:00 uur


Het ontslag op staande voet wordt ook wel de “arbeidsrechtelijke doodstraf” genoemd. Aan een dergelijk ontslag worden in juridisch opzicht dan ook zware eisen gesteld. De gevolgen voor de werkgever kunnen erg groot zijn indien het ontslag op staande voet niet op juiste wijze plaatsvindt.

Tijdens het seminar zullen Selma van het Ende ( bedrijfsjurist bij RGF Staffing) en Sjoerd van Ierssel (advocaat bij Aben en Slag advocaten) voormelde eisen en gevolgen nader uiteenzetten. Een ontslag op staande voet kan door de werkgever immers ook als ‘strategisch instrument’ gehanteerd worden. Ook dit zal aan bod komen. Verder zal de specifieke situatie van een ontslag op staande voet in een uitzend- of detacheringsrelatie worden besproken. Tenslotte wordt er nog stilgestaan bij het voorwaardelijk ontslag op staande voet, dat momenteel erg actueel is.

Programma

15:30 uur     Ontvangst
16:00 uur     Seminar
17:00 uur     Napraten met een drankje
18:00 uur     Afsluiting

Deze activiteit maakt deel uit van het leerprogramma MKB Groeit! en is een initiatief van MKB Eindhoven en haar partners Aben & Slag Advocaten en Start People. Door samenwerking geven wij invulling aan onze ambitie om de ondernemer, team en organisatie beter te maken. En zo bij te dragen aan een sterker MKB; de motor van de economie.