Verbindt ondernemers in Brabant!

Een geslaagde vmbo-stage voor leerling en bedrijf!

Bekijk meer activiteiten
Activity image

Workshop

Eindhoven | 07 mei 2024 | 13:30 tot 17:00 uur


Leerlingen van het vmbo krijgen vaak pas tijdens hun stage goed zicht op de beroepspraktijk. Het hangt meestal van hun stage-ervaringen af of ze kiezen voor een plek in jouw bedrijf of bedrijfstak, al dan niet na het volgen van een passende mbo-opleiding. Hier raken ze enthousiast en gemotiveerd of (dat kan ook) komen ze erachter dat dit net niet de juiste plek is. Goede begeleiding door het bedrijf en optimale samenwerking met de school zijn cruciaal voor het al dan niet slagen van de stage. Belangrijk voor de leerling, maar ook voor het bedrijf. De stagiair van vandaag kan immers je werknemer van morgen zijn.

Tijdens deze workshop gaan we – als stagebegeleiders in bedrijven – samen op zoek naar mogelijkheden om de voorbereiding en begeleiding van de vmbo-stages te versterken, bijvoorbeeld door:

  • Leerlingen en scholen optimaal voor te lichten over de stagemogelijkheden (realistisch verwachtingspatroon).
  • Betere aansluiting van theorie en praktijk te realiseren.
  • Effectief te communiceren met leerlingen en ouders.
  • Duurzame relaties met scholen op te bouwen.

Je kunt hier waardevolle inzichten opdoen waarmee je de stagebegeleiding in het bedrijf naar een hoger peil brengt. Je ontvangt praktische tips voor een optimale inrichting van de stage. En we kunnen bijvoorbeeld samen bijdragen aan het ontwerpen van stage-opdrachten die zowel voor het onderwijs als voor het bedrijf meerwaarde hebben. Mis deze kans niet om jouw bedrijf tot een zeer gewaardeerde stageplaats te maken!

Over de workshopleiders
De workshop wordt geleid door ervaren experts Martha Houbens en Anouk Timmers van Bedrijf in de Klas, die hun uitgebreide kennis en praktische tips delen.

De workshop vertegenwoordigt een waarde van 295 euro, maar is gratis voor stagebegeleiders van bedrijven die zich presenteren op de website www.kiesjeplek.nl. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding; daarin wordt ook de locatie bekendgemaakt. Bij te veel aanmeldingen informeren we je tijdig dat je niet kunt deelnemen of op een wachtlijst wordt geplaatst. Wees er dus snel bij.

Deze activiteit is een initiatief van het programma Naar de Juiste Plek; een samenwerking van scholen, bedrijven en gemeenten in de regio’s Eindhoven-Kempenland en Helmond-De Peel. Samen maken zij zich sterk voor een goede (loopbaan)begeleiding zodat alle leerlingen op de juiste plek terechtkomen. Daarmee wordt voortijdige schooluitval of jeugdwerkloosheid voorkomen. Meer over deze samenwerking op www.naardejuisteplek.nl