Verbindt ondernemers in Brabant!

Een vliegende start in stage of werk

Bekijk meer activiteiten
Activity image

Workshop

Eindhoven | 19 sep 2023 | 09:00 tot 12:00 uur


Een stagiaire/leerling/startende jonge werknemer kan toegevoegde waarde zijn voor je bedrijf. Een goed opvang en begeleiding in dan wel van belang. In deze praktische workshop ontdekken we hoe we deze jongeren een vliegende start kunnen geven door een fijne ontvangst en een begeleiding op maat. Je krijgt informatie, tips en handreikingen voor de begeleiding van jongeren in het bedrijf, ook over:  

  • Afstemming met school over de inrichting van de stage
  • Aandacht voor kennismaking met en aansluiting bij de jongeren
  • Maatwerk voor jongeren met extra ondersteuningsbehoeften en eventuele voorzieningen en relevatie subsidiemogelijkheden

De bijeenkomst heeft een interactief karakter, dus er is alle ruimte voor de deelnemers om ervaringen uit te wisselen en uitdagingen uit de praktijk te delen.

Trainer: Marloes van de Camp

Deze workshop is gratis voor begeleiders in bedrijven in de regio’s Eindhoven-Kempenland en Helmond-Peelland die jongeren een stageplek bieden en/of in dienst hebben. De workshop vertegenwoordigt een waarde van 295 euro.

Maximaal 15 deelnemers.

De workshop wordt aangeboden vanuit het programma ‘Naar de juiste Plek’, waarin MKB Eindhoven samenwerkt met onderwijs en overheid. Dit programma is gericht op het begeleiden van jongeren naar de juiste plek in bedrijf of onderwijs. Dat kan een beroepsopleiding zijn met stage in bedrijf of organisatie, maar ook een leerwerkplek of een baan.