Verbindt ondernemers in Brabant!

Verzuimmanagement: werk als oplossing!

Bekijk meer activiteiten
Activity image

Workshop

Eindhoven | 10 sep 2024 | 13:00 tot 17:00 uur


Het ziekteverzuim in Nederland is de afgelopen tien jaar gestegen van 3,9% tot 5,3%, en deze trend blijft doorzetten. Veel bedrijven houden vast aan een traditionele aanpak zoals re-integratie volgens de Wet Verbetering Poortwachter, maar er liggen kansen voor een effectievere benadering.

‌Zie jij ook mogelijkheden om het verzuim in jouw organisatie te reduceren, maar weet je niet goed waar te beginnen? Tijdens deze workshop biedt Ronald Klee, consultant Arbeid & Organisatie bij onze partner ArboNed, je concrete handvatten en praktische oefeningen op de volgende onderwerpen.

  • Verzuim & Inzetbaarheid: Verander je denkwijze van ziekte naar inzetbaarheid en werkplezier.
  • Wet Verbetering Poortwachter: Begrijp de rechten en plichten van zowel werkgever als werknemer en ontdek wat passend werk is.
  • Motivatie voor verzuim en verzuimgelegenheid: Leer de oorzaken van verzuim begrijpen en hoe je deze kunt beïnvloeden.
  • Rolverdeling: Verken de verantwoordelijkheden van het bedrijf, de medewerker en de bedrijfsarts.
  • Gesprekstechnieken: Oefen met technieken om verzuim bespreekbaar te maken en effectieve re-integratieafspraken te maken.
  • Rollenspellen: Ervaar het effect van je eigen gedrag op medewerkers en leer dit gedrag effectief in te zetten om verzuim te beperken.

Na het volgen van deze workshop heb je een beter inzicht in de knelpunten die re-integratie belemmeren en weet je hoe je deze kunt oplossen. Dit helpt langdurig en frequent verzuim te voorkomen en zorgt voor een snellere, duurzamere re-integratie van medewerker.

Meld je snel aan want er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Leden van MKB Eindhoven betalen een bijdrage van 95 euro en hebben voorrang bij aanmelding. Niet-leden betalen 295 euro. Het bedrijfslidmaatschap bedraagt 365 euro per jaar en biedt meer activiteiten en voordelen.