Verbindt ondernemers in Brabant!

Metec

Metec is een fijnmechanisch metaalbedrijf. Met CNC-frezen en CNC-draaien verspaant Metec fijnmechanische componenten voor diverse industrieën. Naast 3- en 4-assige machines beschikt Metec ook over een geavanceerde 5-assige machine, en over een professionele geconditioneerde 3D-meetmachine. Dit alles maakt het mogelijk om producten met grote nauwkeurigheid te realiseren.

Jaren geleden haakte een grote klant af waarvoor juist een dure machine was aangeschaft. Daardoor nam de omzet en het resultaat sterk af. Daarop besloot eigenaar Frank Tijs om de hulp van het Ondernemersklankbord (OKB) in te roepen.

Frank Tijs, ondernemer:

“OKB-adviseur Rob Vliek heeft mij fantastisch geholpen. Zo speelde hij een grote rol bij de succesvolle BBZ-financiering vanuit de gemeente. Daarnaast spoorde hij mij aan om veel aandacht te geven aan acquisitie. Hierdoor ging de omzet snel omhoog en belandde ik weer in de zwarte cijfers. Inmiddels gaan de zaken zo goed dat ik sinds begin 2023 over een nieuw eigen pand in Mierlo beschik, met een professionele uitstraling en groeimogelijkheden. Een aantrekkelijk pand gaan mij en mijn zoon ook helpen bij het werven van vakmensen.”

Rob Vliek, OKB-adviseur:

“In de gesprekken met Frank heb ik hem ook geadviseerd hoe de winstgevendheid te verbeteren. Zo nam Metec soms opdrachten aan die verlieslatend waren. En natuurlijk waren er diverse mogelijkheden om de kosten verder te drukken, zo was de accountant waarmee Frank werkte onevenredig duur. Winstgevendheid start bij een succesvolle acquisitie, die nu ook ondersteund wordt door een website met een wervende uitstraling. Ik ben trots als ik zie hoe Metec zich heeft ontwikkeld.””

www.metecfijnmetaal.nl
0492 – 55 15 68
info@metecfijnmetaal.nl

Ook behoefte aan een onafhankelijk klankbord? Maak vrijblijvend een oriënterende afspraak.
> Bel 088-1717910 of mail team-oostbrabant@ondernemersklankbord.nl
> Of meld je direct aan

Bekijk meer klantverhalen

Metec_Website