Profiel, Missie en Aanpak

PROFIEL

MKB Eindhoven is een netwerkorganisatie van en voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in de regio Zuidoost-Brabant.
Door krachtenbundeling en samenwerking levert onze organisatie sinds 2004 een effectieve bijdrage aan versterking van het midden- en kleinbedrijf en de regionale economie.


MISSIE

MKB Eindhoven:

 • Maakt zich sterk voor de meer dan 3.000 ondernemers in midden- en kleinbedrijf die deel uitmaken van ons netwerk in Zuidoost-Brabant.
 • Geeft stem aan bedrijven die samen goed zijn voor 72% van de werkgelegenheid.
 • Ondersteunt mkb’ers in de realisering van hun groeiambities en bij het vervullen van de personeelsbehoefte.
 • Zoekt samenwerking met andere werkgevers-, werknemers-, branche- en kennisinstellingen om gezamenlijke doelen te realiseren.


AANPAK

MKB Eindhoven is een netwerkorganisatie die van aanpakken weet! We kiezen voor een pragmatische, branche overstijgende werkwijze en opereren als een actieve en daadkrachtige community van ondernemers, zowel leden als niet-leden. We werken via vraaggerichte en praktische programma’s en projecten, zoals:

 • MKB Groeit!
  Kennisuitwisseling en coaching door o.a. de online community mkbgroeit.nl, masterclasses en kennissessies, netwerk van mentoren, MKB Academy.
 • MKB Werkt!
  Vacaturecafés, vacatureservice via mkbwerkt.nl, workshops voor werkzoekenden en werkgevers.
 • MKB Netwerkt!
  Samenwerking en krachtenbundeling.

Voor een aantal projecten verwerven we subsidies. Voor deelname aan activiteiten vragen we eigen bijdragen. Ook zijn er inkomsten uit lidmaatschapsgelden en partnercontracten. Waar mogelijk maken we gebruik van expertise uit ons netwerk. Een kleine en flexibele staf waarborgt de organisatie en uitvoering van de activiteiten.