Verbindt ondernemers in Brabant!

Voucher voor veelbelovend ondernemer van het jaar

In veel gemeenten worden jaarlijks ondernemersprijzen uitgereikt, waarbij de lokale of soms zelfs regionale Ondernemer van het Jaar wordt bekroond. Deze traditie bestaat al meer dan 25 jaar in Veldhoven. Enkele jaren geleden hebben we de prijs voor de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar geïntroduceerd, waarbij OKB een actieve en coördinerende rol speelt. We vinden dat het succes van deze prijs niet beperkt moet blijven tot Veldhoven, maar dat andere gemeenten en ondernemersorganisaties die de organisatie op zich nemen, deze kunnen toepassen. Daarom geven we deze inspirerende toelichting.

De uitreiking van beide ondernemersprijzen vond plaats in Veldhoven op 14 september 2023.
Laura van der Velden en Chiel Sap van Restaurant le Sable werden uitgeroepen tot de meest Veelbelovende Ondernemers van het jaar.

Naast een speciale award en het bijbehorende juryrapport krijgt de meest Veelbelovende Ondernemer de kans om zichzelf en zijn/haar onderneming verder te ontwikkelen. Hiervoor ontvangt de winnaar een voucher die ingewisseld kan worden voor de volgende fasen:

Fase 1
De winnaar krijgt de kans om zijn/haar ontwikkelingsbehoeften scherper in kaart te brengen door deel te nemen aan een workshop over het Business Model Canvas (BMC). Het Ondernemersklankbord regio Oost-Brabant organiseert deze workshops elke maand. Daarna volgt een klankbordtraject met een businesscoach. Het Business Model Canvas is het meest gebruikte model om een zakelijk idee verder uit te werken en wordt vaak vereist door externe financiers.

Fase 2
Op basis van de resultaten van fase 1 krijgt de winnende ondernemer de kans om experts te raadplegen. Dit consult is gratis en beperkt tot 4 uur. Denk aan expertise op gebieden als marketing, accountancy en financiën, juridische zaken, ICT, gemeentelijke zaken (economisch), persoonlijke coaching, merk- en positioneringsstrategie, human resources en financieringsconstructies.

Fase 3
Na 6 maanden wordt het begeleidingstraject afgerond met een gesprek met de businesscoach van Ondernemersklankbord regio Oost-Brabant.

Vragen? Neem contact op met Theo Vinken via 06-53898000 of theo.vinken@ondernemersklankbord.nl

Ondernemer van het jaar 2023