Verbindt ondernemers in Brabant!

OKB businesscoaches investeren in het actueel houden van hun kennis

Bij het begeleiden van onze klanten maken de business-coaches gebruik van hun jarenlange ervaring als ondernemer of specialist. De wereld van de ondernemer is echter altijd in beweging, denk aan de rol van sociale media in de marketing en aan de opkomst van kunstmatige intelligentie. Businesscoaches houden hun kennis up to date om als klankbord waardevol te blijven voor onze clienten.
Zo wordt ook de rol van traditionele banken bij het financieren van het MKB steeds kleiner. Onze klanten moeten op zoek naar andere manieren om hun financieringsbehoefte in te vullen. Afgelopen 13 juni zijn een aantal van onze businesscoaches uit de OKB-regio’s Oost-Brabant, West-Brabant, en Limburg bijgeschoold op dit thema. Deze bijscholing werd verzorgd door Bram Schop en Joost Coopmans van het BDO-kantoor in Eindhoven. Dank daarvoor!

interest-charges-4516075_1920

Elk ondernemer is uniek, de OKB-coach kan samen met de klant onderzoeken wat de financieringsbehoefte is (investeren in machines, vastgoed, voorraden, opstart verliezen, etc.), wat de risico’s zijn voor de geldverstrekker, of er sprake is van een zekerheidstelling, of het een optie is om de geldverstrekker een aandeel in het bedrijf te geven, etc. Op basis van deze analyse kan de zoektocht naar een geschikte financieringsvorm en geldverstrekker starten. Het OKB is natuurlijk geen financieringsloket, maar onze business-coaches kunnen zeker helpen bij het in kaart brengen van de behoefte en de opties.

En vergeet ook zeker de volgende informatie van de Kamer van Koophandel niet Snel een klein bedrag financieren en Eigen bedrijf starten zonder geld: 7 veelgestelde vragen